Pytania czy dobrze rozumiem, LM pierwszy system odbioru to duża moc ale z aromatem, a OLM obniżony drugi to z serca duża moc bez aromatu - czy ściąga się trunek jednocześnie z dwóch czy od użytkownika woli ? Jeszcze jest opis, że jak pominiemy kolumnę tylko głowica do katalizatora to możemy z nastawów owocowych i tzn z których zaworków - jednocześnie? trunek będzie słabszy ale nuta wyczuwalna?
Generalnie do czego potrzebuję sprzętu.
1. W większości uzyskać trunek ok.50% z nastawów owocowych, mam już z czereśni, następnie śliwki, winogron w zimie pomarańcze, myślę właśnie że ważna jest tu ta nutka owocowa - co tu użyć LM i rozcieńczać czy bez kolumny ?
2. Też chciałbym zrobić z samego cukry, czysty mocny ... taki spiryt - czyli wykorzystać OLM ? Bo to później chciałbym uzyć do zalania owoców i zrobić szlachetne nalewki?
Czy moje rozważania są słuszne, czy wybrałem właściwą drogę ? czy ten sprzęt sprosta, czy ja dam radę, chcę trochę automatyzacji aby nie stać też cały czas przy sprzęcie tylko w tym czasie też pilnować ognia w wędzarni

Dziękuję za słowa pomocy