EZ na Olm - przestal działać
EZ na Olm - przestal działać
Witam, mam EZ na olm , podłaczony pod skn v1, kilka procesów wydawal piskliwy dźwięk podczas pracy i był ciepły, trzeba było go czasami stuknąć aby się calkowice otworzył, ostatni proces zaskoczył, to jest otworzył się po 30 minutach pracy, teraz wogóle nie reaguje. Sprawdziłem miernikiem i jest prąd we wtyczce. Można to jakoś smemu naprawić, czy wykonać jakąś diagnostyke?
Re: EZ na Olm - przestal działać
Zacząłbym od sprawdzenia parametru Dt w sterowniku, w następnej kolejności możesz spróbować go rozkręcić i sprawdzić czy np. ścinki sprężynek gdzieś nie podeszły.
Rozebrane,wyczyszczone,test w ustawieniach zrobiony i działa. Paramert mam ustawiony w testach wyjść na 145. Co to oznacza?
Najlepiej otworzyć test wejść/wyjść - zjechać z wartością przy EZ do 0 i powoli podnosić do czasu aż usłyszysz, że zadziałał - zapisujesz wartość i w ustawieniach dodatkowych ustawiasz wartość o 15-20 większą. Parametr ten określa wartość prądu która jest podawana na EZ.