Papuga

Miejsce gdzie można pochwalić się swoją aparaturą.
Awatar użytkownika
pretender
Posty: 217
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:48

Papuga

Postautor: pretender » 22 sty 2016, 19:42

Przydatny ptaszek przy smakówkach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

boxer1981228
Posty: 124
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:10

Re: Papuga

Postautor: boxer1981228 » 22 sty 2016, 21:37

Całkiem fajny ten ptaszek. Niestety do mnie ten gadżet nie przemawia. Podczas procesu wolę się kierować wskazaniami termometru w głowicy.

PS
To jeszcze pokaż do czego podłączasz tą papugę.

Awatar użytkownika
pretender
Posty: 217
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:48

Re: Papuga

Postautor: pretender » 23 sty 2016, 18:42

Ok, jak tylko złożę machinę piekielną. 40l wina gronowego czeka.

Ps
Termometr termometrem, papuga papugą, ale zapach i smak są niezastąpione, przy destylacji prostej.

Awatar użytkownika
krykiet66
Posty: 21
Rejestracja: 28 sty 2016, 16:59

Re: Papuga

Postautor: krykiet66 » 29 sty 2016, 16:03

Z tym zapachem i smakiem to ostrożnie. Pamiętam jak pierwszy raz psociłem "na krótko", to było wino jabłkowe. Dobra rada którą się wtedy kierowałem brzmiała "musisz tego od czasu do czasu próbować" no i próbowałem ...

Awatar użytkownika
Eldier
Posty: 79
Rejestracja: 25 sty 2016, 7:28

Re: Papuga

Postautor: Eldier » 29 sty 2016, 16:33

No to nikt nie każe Ci próbować po kielichu, wystarczy palucha co jakiś czas podstawić :)

Awatar użytkownika
krykiet66
Posty: 21
Rejestracja: 28 sty 2016, 16:59

Re: Papuga

Postautor: krykiet66 » 29 sty 2016, 16:54

Nikt mi tego wtedy nie powiedział, ale nie żałuję... a jakie to było pyszne...

Awatar użytkownika
pretender
Posty: 217
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:48

Re: Papuga

Postautor: pretender » 14 lut 2016, 20:27

Przede wszystkim odbieram na zapach. To co kapie musi pachnieć tym, z czego był nastaw. Dużo odcinam z przodu i dużo zostawiam z tyłu. Musi być jakość, a nie jakoś.

solohan
Posty: 77
Rejestracja: 22 sty 2016, 18:54

Re: Papuga

Postautor: solohan » 14 lut 2016, 22:38

@ pretender nie zapominaj o tych co węchu nie maja aż tak wyczulonego :(, ja np. moge policzyć na palcach jednej reki kiedy coś poczułem w jednym miesiącu, niewiem czy to alergia czy przeźiębienie, zatkany nos tak jakoś, węch wraca po przeźiębieniach jak się wypoce.

lolek78
Posty: 29
Rejestracja: 10 mar 2016, 5:52

Re: Papuga

Postautor: lolek78 » 18 mar 2016, 19:01

@solohan polecam tarty chrzan ale nie kupny, swojski chrzan mocny natrzesz i powąchasz kilka razy mi pomaga :)

Awatar użytkownika
pretender
Posty: 217
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:48

Re: Papuga

Postautor: pretender » 19 mar 2016, 8:56

solohan pisze:@ pretender nie zapominaj o tych co węchu nie maja aż tak wyczulonego :(, ja np. moge policzyć na palcach jednej reki kiedy coś poczułem w jednym miesiącu, niewiem czy to alergia czy przeźiębienie, zatkany nos tak jakoś, węch wraca po przeźiębieniach jak się wypoce.

Przydałby się w takim przypadku osobisty Master Distiller :D

boxer1981228
Posty: 124
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:10

Re: Papuga

Postautor: boxer1981228 » 19 mar 2016, 11:06

@ solohan nie gadaj że nie czujesz różnicy między przedgonem a sercem ;).

Awatar użytkownika
pretender
Posty: 217
Rejestracja: 22 sty 2016, 17:48

Re: Papuga

Postautor: pretender » 19 mar 2016, 20:34

Zdarzają się takie przypadki. Diagnozowałeś toto chociaż?

solohan
Posty: 77
Rejestracja: 22 sty 2016, 18:54

Re: Papuga

Postautor: solohan » 19 mar 2016, 20:39

nic z tym nie robiłem, żona wie lepiej - odstaw alkohol ;), oczywiście coś tam czuje, tylko nie tak dokładnie jak reszta domowników. Przedgony wyczówam w poczatkowej fazie, tylko jak już mniej to mam problem, więc odbieram z zapasem :). Dobra ale temat nie jest o miom powonieniu tylko o papudze :)


Wróć do „Galeria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość