Jak wiadomo - pogony w produkcie to tylko problemy - niespecjalny zapach, zmętnienie przy rozcieńczaniu itd, ale czy pozbycie się ich podczas rektyfikacji jest aż takie trudne? Według badań laboratoryjnych wygląda np. tak:
Surówka kolumna zmywakowa na buforze.jpg
Surówka bufor i OVM.jpg
Surówka z OLM(OOP vs bufor).jpg
Surówka z OLM(OOP vs bufor) 2.jpg
- jak widać na każdym z załączonych skanów dopilnowanie temperatury w dole kolumny daje nam gwarancje, że ilość substancji zalicznaych do grupy pogonów będzie mieściła się w normie spirytusu zwykłego - niestety dla nas nawet jeśli te związki nie zostały wcale wykryte na zestawieniu będzie to w tej samej formie czyli <0,5 g/hl...
Ale wystarczy małe niedopilnowanie:
Rozcieńczona surówka po małym niedopilnowaniu.jpg
albo celowe przejście na górny termometr:
Rozcieńczona surówka z termometru w górze kolumny.jpg
i nawet po rozcieńczeniu zostają wykryte.
Czyli albo sami pilnujemy albo przekazujemy to sterownikowi

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.